Een bijenzwerm verwijderen ?

Wanneer:

Van medio april tot augustus is het mogelijk dat u een bijenzwerm aantreft. Bijen vermeerderen zich in deze periode erg snel en door te gaan zwermen zijn ze "met" een koningin op zoek naar een nieuwe nestplaats.  
 

Gevaarlijk ?:

Een zwerm bijen is een imposant gezicht maar totaal geen reden voor paniek. Als de bijen zwermen zijn ze in een soort trance en meestal erg zachtaardig. Ze hebben meer aandacht voor zichzelf en voor het vinden van een goede nestplaats dan voor de mens. Toch is het verstandig ze met rust te laten en niet te verstoren.
 

Bijen of wespen ?

 Weergave van: Wesp, Bij en Hommel
Een wesp                                           Een honingbij                           Een hommel
 
Hierboven staan de meest voorkomende verschijningsvormen weergegeven. Echter er zijn vele nevensoorten. Zo zijn er ook bijen die in de grond of het zand hun nest maken. Dit zijn echter geen honingbijen.
 

Wie kunt u bellen ?:

Woont u in Bathmen, Lettele, Okkenbroek, Holten of het buitengebied hiervan en heeft u een zwerm bijen in uw tuin of op uw erf. U kunt dan een van onderstaande leden van de bijenvereniging Bathmen hiervoor bellen. Deze imker kan, mits hij in de gelegenheid is en deze bijenzwerm ook bereikbaar is, deze verwijderen.
 
- Jaap Borren, Holterweg 125A, Lettele, tel.nr 0570-543810
- Henk Oplaat, Oude Holterdijk 8, Bathmen, tel.nr 0570-541260
- Jürgen Pleizier, Woertmansweg 40, Bathmen, tel.nr. 0570-540008
  
Heeft u last van wespen en wilt u deze kwijt dan kunt u het best contact opnemen met een hiervoor gespecialiseerd bedrijf.  
 
 
Woont u buiten de genoemde plaatsen dan kunt u beter bij de daar plaatselijke bijenvereniging informeren.
 
 

Contactgegevens

Secretariaat:
J. Pleizier
Woertmansweg 40
7437 PK Bathmen
0570-540008
jurgenpleizier@home.nl

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten.